Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ФЕСТА ХОЛДИНГ АД ОТПРАЗНУВА 15-И РОЖДЕН ДЕН

Феста холдинг АД ще вложи 9 млн. евро в първия комплекс за винарски туризъм в България в Поморие, който е част от инвестиционната програма на компанията по случай нейния 15-годишен юбилей. Очаква се той да отвори врати през юли 2007 година. Проектът предвижда изграждането на луксозен хотел около старата винарска изба в Поморие (която съществува от 1932 г.), както и построяването на вилно селище Festa Apartments на 800 м от избата. Общият размер на планираната инвестиция в двата комплекса е 19 млн. евро.
В рамките на годишнината си Феста холдинг ще организира благотворителен търг на картини на учениците от най-старото Национално училище по изящни изкуства Илия Петров в София. Събраните средства ще бъдат предоставени в помощ на млади творци от училището, които са в неравностойно положение.
Феста холдинг АД е създадена през 1991 г. във Варна и до днес реализира проекти в областта на туризма, винопроизводството, банковото дело, както и изграждането и управлението на недвижими имоти. Компанията е с регистриран капитал над 16.6 млн. лв. и реализира собствен бизнес модел, който съчетава съвременни информационни технологии с добри корпоративни практики. В състава на холдинга са още Инвестбанк АД, Черноморско злато АД, Винком АД и др., които осигуряват над 3000 работни места.
На тържеството по повод юбилея, което се проведе на 29 юни в хотел Феста Барсело, основателят и председател на съвета на директорите на Феста Холдинг Петя Славова заяви пред събралите се гости: Вашето присъствие ми дава увереност, че сме успели. Тя благодари и на целия екип, който работи в холдинга. На тържеството присъстваха министрите Пламен Орешарски, Николай Василев, Емел Етем, Нихат Кабил, Веселин Близнаков, бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Димитър Калчев, председателят на бюджетната комисия в парламента Петър Димитров, омбудсманът Гиньо Ганев, бизнесмени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във