Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фенове на "Левски" искат среща с Борисов заради промените в Закона за хазарта

Финансирането на футболния клуб "Левски" може да бъде прекратено, ако бъдат приети промените в Закона за хазарта. Това е съобщил собственикът му Васил Божков на среща с феновете снощи, потвърди председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян.

В края на миналата седмица депутатът от НФСБ Валери Симеонов внесе текстове, според които единствено държавата може да организира лотарийни игри. По този начин ще бъде ударен бизнесът на „Националната лотария“, чийто мажоритарен акционер е именно Божков. Чрез нея той финансирал и дейността на клуба.

Степан Хиндлиян съобщи също, че сините фенове са поискали среща с премиера Бойко Борисов, на която той „да даде информация пред левскарската общност, ако това нещо се случи, какви са плановете на държавата относно клуба, чиито акции в последните години се прехвърлят от собственик на собственик, спускан отгоре. ""Левски" е вкаран в икономически и политически интереси и това си личи и в момента“, отбеляза Хиндлиян.

По-рано през деня изпълнителният директор на "Национална лотария" Димитър Ганев заяви, че компанията е сезирала Европейската комисия за предложените от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта. Ганев се надява въпросът да стигне и до Конституционния съд. От частната лотария очакват подкрепа и от Световната лотарийна асоциация и от Европейската лотарийна асоциация.

"От това, което казва Симеонов, единственото, което разбирам, е, че той няма никакви познания за нашия бизнес. Не е длъжен да ги има, но непознаването на Конституцията вече е лошо. Нейните принципи са за свобода на търговията, на бизнеса, на частната инициатива и забрана на монополите", изтъкна Димитър Ганев. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във