Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова: София се развива в духа на девиза си

Вярвам, че напълно в духа на своя девиз, София е град, който расте и се развива - не остарявайки и запазвайки своята история. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в навечерието на празника на града 17 септември.

"Това е посоката, в която работим последователно, в течение на няколко години. И тази година продължихме мащабните проекти за възстановяване и развитие на града“, заяви тя. „Всички видяха, че този строителен сезон беше много активен. Изпълнихме 10 големи проекта, с някои от тях продължаваме“, коментира Йорданка Фандъкова. „През този сезон пуснахме движението по обновения бул. „Прага“. Там пред Министерството на културата успяхме да защитим решението ни за смяна на настилката. Продължава ремонтът на тротоарите на булеварда“, посочи кметът. „Пуснахме движението по реновирания бул. „Овча купел“, където подновихме трамвайните релси по изцяло нова технология за града ни. В района продължава разширението на бул. „Монтевидео“, който очаквам да бъде готов в средата на ноември. До края на годината очаквам да бъде готово разширението на бул. „Тодор Каблешков“ от бул. „Цар Борис III” до бул. „Бъкстон“. За изключително кратък срок, в средата на месец август, ремонтирахме изцяло Орлов мост - най-натовареното кръстовище в София“, допълни Йорданка Фандъкова. „Завършихме реконструкцията на стария мост „Чавдар“ и моста на бул. „Драган Цанков“ при КАТ. Така изцяло реновираните мостове в последните години станаха 153. Това е една цялостна програма, която макар да не се забелязва толкова е ключова, защото означава повече сигурност“, коментира кметът. „Изключително важно е изграждането на локалните платна на Северната скоростна тангента. Завършихме първия етап до новото трасе на бул. „Рожен“. Продължаваме с реконструкцията на бул. „Шипченски проход“ и част от бул. „Асен Йорданов““, каза още тя.

„Очаквам до края на годината да имаме нови 50 детски площадки във всички 24 района на София. Отпуснахме на районните кметове финансиране. Заедно с тях се изграждат и нови 12 фитнес площадки на открито, които са особено популярни и харесвани от хората“, посочи тя. „Строим и нови 6 детски градини, от които до края на годината очаквам 3 да бъдат завършени. По този начин за този период ще сме построили нови 90 детски градини. Разширяваме сградата на Първа английска езикова гимназия със 16 нови класни стаи. Започваме строителството на физкултурен салон в кв. „Овча купел“, обясни Йорданка Фандъкова. „Успяхме да отворим участъка от бул. „Княз Александър Дондуков“ от Министерски съвет до ул. „Георги С. Раковски“ и от бул. „Васил Левски“ до ул. „Кракра“. Продължаваме да работим по тротоарите в тези участъци. Затворихме за работа участъка от бул. „Васил Левски“ до ул. „Георги С. Раковски“. Това е най-тежкият обект през това лято“, коментира кметът. „Безкомпромисни сме по отношение на качеството. Всички фирми, които работят трябва много добре да си направят сметката, да се постараят да работят навреме и с добро качество. Плащаме този труд с обществени средства и не можем да си позволим никакъв компромис“, заяви Йорданка Фандъкова. „Продължаваме изграждането на третия метродиаметър. Тази година пристигна тунелопробивната машина. Плановете ни са в края на 2018 година тя да е изградила тунелите в участъка от кв. „Красно село“ до Малък градски театър „Зад канала“, каза още тя

Facebook logo
Бъдете с нас и във