Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова поиска да спрат ремонти в София

Да спре аварийния ремонт на фугите на бул. "Симеоновско шосе", който се извършва от агенция "Пътна инфраструктура", докато не приключи ремонтът на "Цариградско шосе". Това е поискала  Йорданка Фандъкова заради затрудненото движение за жителите на столицата. Кметът на София направи днес инспекция на ремонта на "Орлов мост".

"Искам да уверя всички граждани, че си даваме сметка за огромното затруднение, което има през този месец с движението в София", заяви кметът. Според нея когато се пусне изцяло движението по бул. "Цариградско шосе" в района на "Орлов мост", тогава от АПИ трябва да продължат ремонта на бул. "Симеоновско шосе".

Фандъкова обърна внимание, че вчера там е било невъзможно да се премине. По тази причина е поискала също и отлагане на разширението и на цялостната реконструкция на бул. "Тодор Каблешков", които е трябвало да започнат тези дни.

Същевременно обаче се предвижда затваряне на отсечката от "Гурко" до "Орлов мост" през следващите дни. За бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" се предвиждат само частични ремонти,защото Столична община не може да си позволи цялостен, се разбра от думите й. Частичните ремонтни дейности там трябва да завършат заедно с отварянето на "Орлов мост" в края на другата седмица.

Тази нощ двупосочно в две ленти ще бъде пуснато движението по готовия участък на бул. "Цариградско шосе" в посока Софийския университет, припомни кметът. В момента то е в една посока и в една лента, затова се очаква известно облекчение. В момента в ремонтирания участък не се работи, но въпреки това движението не е пуснато, тъй като експертите са дали ясен съвет, че трябва да се изчака 48 часа след асфалтирането, подчерта Фандъкова. Веднага след това започва ремонтът на отсрещното платно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във