Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова отпуска 700 хил. лв. за ремонт на Зоопарка

Предвидени са 700 хил. лева за ремонт на зоологическата градина. Това обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която бе на инспекция в зоопарка.

„Предстоят ремонти на клетките на големите котки и маймуните. Клетките им ще бъдат разширени. Разбира се, преди да започнем ремонтите трябва да приключи проектирането на клетките и да проведем конкурси за изпълнител на проекта”, обясни Фандъкова.

Обмисля се стесняване на някои от алеите, за да се разширят зелените площи, смяна на мрежите с по-здрави, но по-тънки мрежи, изграждане на тунели, през които да преминават животните, както и обединение на някои групи видове животни в едно отделение.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка и да бъде избран изпълнител на ремонта през пролетта.

Фандъкова посочи още, че ако има бюджетен излишък, след предстоящите ремонти, средствата няма да бъдат върнати в Столична община, а ще бъдат насочени към други необходими ремонти на зоопарка.

В момента всички животни са в добро здравословно състояние. Има достатъчно средства за храна. Зимният запас от тикви, цвекло, банани, портокали е готов, в бункерите са прибрани осем тона овес, пшеница и просо и се чака дарение от сух хляб.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във