Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова обвини ДБ за недостига на детски градини

Столичният кмет Йорданка Фандъкова измисли интересен начин да се защити от обвиненията за недостига на места в детските градини в София. Градоначалникът на практика хвърли цялата вина върху районните кметове от "Демократична България". За да онагледи казаното от нея, Фандъкова реши да "инспкетира" строеж на детска градина, която се изгражда в квартал "Лозенец".

По думите на Фандъкова тази детска градина е трябвало да бъде завършена през септември 2020 г. На място тя и екипът ѝ установили, че на строежа имало един работник, нямало и технически ръководител.

"Демократична България", която иска да управлява София, управлява една трета от столицата - районите, в които има най-голям недостиг на детски градини.", каза кметът на брифинг след проверката на строителството.

Градоначалникът коментира исканата ѝ оставка заради недостига на места в детските градини: "Това е моят отговор - да дойдат тук, да видят как управлява "Демократична България", защото тук управлява "Демократична България". Те искат да управляват или не могат, или не искат да работят. Постигат се резултатите наистина с работа и затова ви поканих да видите на място как се работи", каза Фандъкова.

Попитана дали недостигът на места е отговорност на "Демократична България", Йорданка Фандъкова отговори: "Искам да кажа, че за да решим този проблем, трябва да се работи непрекъснато и всеки да носи своята отговорност. Представяте ли си, ако не беше осигурено финансирането, ако те трябваше да осигуряват и финансирането. Не казвам, че го забавят нарочно, защото никой няма интерес да го направи. Казвам, че това е капацитетът", оправда се кметицата.

"2008 г. при въвеждането на първата информационна система със забавяне около 3-4 часа заради пренатоварване подадох своята оставка като знак на отговорност за това неудобство на родителите, но аз искам всеки да може да носи своята отговорност. Моята отговорност я нося всеки ден, защото всички родители ми пишат на мен. Мен ме боли за всяко едно семейство, чието дете не може да отиде на детска градина, защото съм майка и баба и разбирам какво означава това за семейството. Знаете, че София непрекъснато се разраства, идват много млади семейства. Този процес ще продължи. Това означава, че всички трябва да работим, за да ускоряваме и увеличаваме местата", добави тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във