Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова инвестирала 350 млн. лв. в образователна инфраструктура

Инвестициите в образователна инфраструктура откакто Йорданка Фандъкова е кмет на София са 350 млн. лв. Това каза Фандъкова на първата си среща с медиите в началото на годината, съобщи БТА.

Изградени са нови сгради на над 90 детски градини. През 2019 г. е предвидено да се изградят и да се направят цялостни реконструкции на 15 детски градини. В края на миналата година е обявен конкурсът за изграждане на нова детска градина в Горна баня. Построени са три нови училища и в момента се правят разширения на четири училища - на Първа английска езикова гимназия, 43 ОУ "Христо Смирненски", 64 ОУ "Цар Симеон Велики", 175 ОУ "Васил Левски". Заради преминаването на едносменен учебен режим ще се налага да се строят нови учебни сгради - в "Манастирски ливади", в "Драгалевци", в "Лозенец", в Студентски град.

Кметът Йорданка Фандъкова коментира и положението с ползването на скейтбордове пред НДК. Тя отбеляза, че действащата Наредба за обществения ред не забранява карането на скейтбордове, както и каскадите. Текстът ограничава единствено каскадите с всякакви средства за предвижване тип борд, ролери, ролкови кънки и велосипеди върху определени елементи от инфраструктурата, чиято функция е да осигуряват безопасност - парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, оборудване и съоръжения на детски площадки, поставени в градините, парковете, детските и спортните площадки и на други места за обществено ползване. По думите й да се карат бордове по велоалеите не е забранено, а дори е насърчително.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във