Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова: Игрището в "Бояна" остава в сегашния си вид

Игрището в квартал "Бояна“ остава в сегашния си вид – с естествена трева и напълно свободен достъп за всички боянчани и софиянци. Това написа във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

В четвъртък Фандъкова е провела среща с част от гражданите, които протестираха срещу проекта на бившия футболист от националния ни отбор Даниел Боримиров за изграждане на футболни игрища с изкуствена трева, кортове за тенис, съблекални, бистро и детска площадка.

"През седмицата се срещнах и с г-н Боримиров, който отговорно и с разбиране се съгласи да не реализира проекта на игрището в "Бояна“. В София има много места, които се нуждаят от нови възможности за спорт, така че моят ангажимент към г-н Боримиров е той да реализира проекта си на друго подходящо място в града ни", посочи градоначалникът.

Договорът за наем на терена за срок от 10 години и изграждането на спортните обекти е бил сключен по решение на Столичния общински съвет, прието с пълно единодушие от всички политически сили през 2019 г. Пропуск е, че проектът не е бил представен от районната администрация на гражданите от квартала, за да се чуят навреме аргументите на местната общност, с които съм съгласна, както и да не подвеждаме инвеститори, заявява столичният кмет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във