Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова глоби надзорниците на ремонта на "Граф Игнатиев" със 100 хил. лева

Столичната община е наложила глоба в размер на 100 хил. лева на фирмите, отговарящи за надзора по ремонтните дейности на улица "Граф Игнатиев". 

"Имам сериозни забележки по отношение на строителния надзор на "Граф Игнатиев" и затова ги санкционирах със 100 000 лева", обяви кметът Йорданка Фандъкова при проверка на друг ремонт в столицата - на булевард "Пенчо Славейков".

От изказването на градоначалника стана ясно, че втора глоба за строителния надзор няма да има, защото следващата санкция е прекратяване на договора.

Надзорници по проекта са фирмите "ММ Консулт", "Трансконсулт-БГ" и "Ди Ви България". С тях общината е подписала договор за 860 хил. лв. без ДДС. 

Ремонтните дейности на стойност 24 млн. лв. са поверени на строителната фирма "Джи Пи Груп". Преди седмица кметът на София обяви, че глобата за строителите може да достигне 1 млн. лева. 

"Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато ремонтът все още не е приключил, аз възложих контрол на контрола. Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителен анализ на материалите в лабораторията на УАСГ, така и по отношение на начина на изпълнение", съобщи още Фандъкова.

Второто ниво на контрол е поверено на специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във