Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Фандъкова: Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа

Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа. Именно заради това беше глобен и надзорът на ремонтните дейности на ул. "Граф Игнатиев". Санкцията е първа и последна, защото при още грешки следва разваляне на договора”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод реконструкцията на улицата и градината пред храма "Свети Седмочисленици".

"Благодаря на гражданите за сигналите и за проявеното търпение, но нека да се изчака краят на ремонта, за да се види крайният резултат. Поканих и нашите партньори от Университета по архитектура, строителство и геодезия да участват в процеса, за да са сигурни хората, че има външен, независим контрол", каза още Фандъкова пред NOVA телевизия и допълни, че не е съгласна с упреците на „политическите сили, които в миналото доведоха София до разруха”.

"Доказала съм, че съм абсолютно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на фирмата и е известно, че съм налагала най-големите глоби в страната", каза още кметицата. Колкото до сроковете, всеки ден закъснение ще струва по 240 000 лева на изпълнителите на ремонта, като максималната санкция може да бъде в размер на 4 млн. лева.

По думите й ремонтът на "Графа" е стартирал след продължителни дискусии и консултации. Подготовката на проекта започнала още преди пет години.

Фандъкова коментира и предстоящото обновяване на площад "Света Неделя". В петък започва дискусията за критериите за работа. Да се включат с идеи са поканени опитни, големи студиа от цяла Европа. В близко бъдеще ще се търсят инвеститори и за облагородяване на пространството между булевардите "Мария Луиза" и "Христо Ботев".

Facebook logo
Бъдете с нас и във