Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Eвропейски форум в Пловдив събира бизнеса

Само след няколко дни в Пловдив ще се проведе хибридното издание на Деветия европейски форум за социално предприемачество. Сред официалните лица са президента на България Румен Радев, министъра на труда Гълъб Донев, Сергей Станишев, президент на партията на европейските социалисти и Джузепе Гуерини, представител на Европейската конференция на производствените и кооперациите за услуги.

Всички мероприятия ще се провеждат хибридно (на живо и чрез онлайн платформи), в престижни зали с организирано заснемане и онлайн предаване. В работата на отделните събития ще бъдат насърчавани участници и отвъд границите на Европа, чието активно участие в деловата работа ще се осъществи благодарение на съвременните технологични възможности. 

По време на форума ще се състои и международен онлайн панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика. В него ще се включат изложители от цял свят. Очаква се  участниците в панаира да получат публичност, бърза и удобна комуникация с потенциални клиенти онлайн от всички видове устройства.

Очаква се президентът да връчи и наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество - "Стилиян Баласопулов". 

Ще се проведе и Европейска конференция "Социално предприемачество за устойчиво развитие на Европа", на която ще бъдат представени европейската и национална политика в различни сектори, свързани със социалното предприемачество.

Организатор на форума е Национален съюз на трудовопроизводителните кооперации в България, член на Българската стопанска камара и осем национално-представителни организации за хора с увреждания. Съорганизатори са Европейската комисия, Министерството на труда и социалната политика, Европейският икономически и социален комитет, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия. 

Официалното откриване ще започне в 11:30 ч. на 29 септември. Форумът ще продължи до 4 октомври. 

Линк към онлайн панаира ще бъде публикуван и във Фейсбук, на официалната страница на Форума.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във