Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Европейската столица на културата е домакин на международен фестивал

В Европейската столица на културата започва Международен фестивал на акварела, съобщиха от пресцентъра на Фондация "Пловдив 2019".

Тази година България има невероятния шанс да празнува акварела не с едно, а с две международни събития, които ще се проведат в Пловдив - Eвропейска столица на културата и морската столица Варна. Международно триенале "Духът на акварела" и "Международен младежки фестивал на акварела Пловдив 2019" представят с изложби работите на художници от близо 70 страни и 5 континента. И двете прояви са на Фондация Международно акварелно общество - България", посочват още от Фондация "Пловдив 2019". 

Събитията в Пловдив включват самостоятелната изложба "Материя на Духа" на художничката Селма Тодорова, която се открива днес в галерия "Сигна" и може да бъде видяна до 9 юли. Изложбата дава старт и на проекта в Пловдив, който продължава до 31 юли с Международна изложба на млади акварелисти и Дни на акварела. Специално внимание се отделя на младите български таланти, които вече набират популярност извън родните граници.

Изложбата на творци "До 21 години" ще бъде открита в галерия "Арсенал на изкуството" в Капана на 6 юли, а на автори "До 35 години" в Постоянна експозиция "Мексиканско изкуство" към Градска художествена галерия, същия ден.

Програмата за Дните на акварела предвижда демонстрации на художници акварелисти на живо в Регионалния археологически музей - Пловдив, в двора на Постоянна експозиция "Мексиканско изкуство" към Градска художествена галерия и пленерно рисуване в Стария град и поречието на река Марица, се посочва още в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във