Банкеръ Daily

Асен Личев:

Европейската спецпрокуратура проверява ОП "Околна среда"

Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма "Околна среда". Това обяви служебният екоминистър Асен Личев. Проверката е предприета след писмо на бившия министър Емил Димитров, с което той изпраща оперативната програма на прокуратурата, като преди това го е наградил с 200% ДМС, заяви още министър Личев.

"Първата работа на Европейската прокуратура в България се оказа, че е свързана с МОСВ и лошото управление на ОПОС", каза Личев.

Безумни харчове във ВиК сектора

"Над 4,6 милиарда са дадени за ВиК сектора, като парите са били за канализация, пречиствателни станции и намаляване на водните загуби”, обясни Личев. „Виждате какъв е ефектът от тези пари, особено по отношение на намаляването на водните загуби", съобщи министърът, който даде и примери:

В Бургас – 600 милиона, в Монтана – 63 милиона лева. 1 към 10. Тези пари са дадени за канализация, пречиствателни станции и намаляване на водните загуби. Над 4,6 милиарда само по ОПОС и само от ПУДОС. 

Спират строителството на хотела фантом в Синеморец

По време на брифинг Личев обяви и, че след проверка на РИОСВ -Бургас, Строителният надзор е наредил спиране на строежа на хотела в Синеморец, разположен на първа линия над плаж "Бутамята". 

В края на юни жители и туристи на морските курорти у нас изразиха недоволството си чрез протест от застрояването на Природен парк "Странджа"

Автомагистралата Монтана - Видин се строи, заяви Личев. 

Той сподели още, че е посетил участък Димово, където се кръстосва с трасето на "Турски поток".

"С областния управител минахме по трасето на "Турски поток" по територията на Видин и търсихме къде е отклонението за Северозападна България. Честна дума - не намерихме дори и кранче, което би захранило и газова лампа. Това го проверих на място", подчерта министърът.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във