Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Евродепутатите ни внесоха поправки в пакета "Мобилност"

Българските евродепутати са внесли в транспортната комисия на ЕП исканите от тях поправки в пакета "Мобилност". Това заяви евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е и член на комисията. Те трябваше да направят това до днес.

"За нас има няколко важни въпроса – да отпадне най-вече необходимостта от връщането на превозното средство в мястото на регистрация, и да отпадне необходимостта от връщане на водача също“, поясни Витанов пред националното радио.

"Всички български евродепутати работим координирано с т.нар. страни, които следваме общия подход. Нашата цел е да намерим по-голяма подкрепа сред тези, които изначално не подкрепяха нашите предложения. Новите аргументи са пандемичната криза и новата икономическа обстановка. Нашето предложение е пак оценка на въздействието и чак след това да бъдат предприемани мерки, които да бъдат оздравителни, а не съкрушителни", каза той.

Предстои пакетът отново да се гледа в транспортна комисия през юни, а юли да се гласува в пленарна зала. Ако бъде приет, след това той трябва да влезе в сила.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във