Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Евдокия Кръстева е новият зам.-шеф на ДФ "Земеделие"

Евдокия Кръстева е новият зам.-шеф на Държавен фонд "Земеделие".

"Идвам от Управителен съвет на Държавен фонд "Земеделие", който свикахме вчера. Точка първа от 13 на днешния дневен ред беше освобождаването на г-жа Багдатова, избрахме г-жа Евдокия Кръстева на нейно място", обяви новият министър на земеделието Десислава Танева. 

Зам.-директорът на Държавен фонд „Земеделие” Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон скандално се оказа в сайт за резервация на къщи за гости, бе освободена от поста.

 Евдокия Кръстева има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел. От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“.

Танева обяви, че със сигурност ще има промени и в политическия кабинет на аграрното ведомство. В неговия състав влизат зам.-министрите, началникът на кабинета на министъра и ръководителя на връзките с обществеността.

Заради къщите за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Срещу него прокуратурата започна разследване.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във