Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕС подобрява защитата на потребителите

Министърът на икономиката Емил Караниколов проведе среща с Комисаря по правосъдие, потребители и равнопоставеността между половете, Вера Йоурова и естонския министър на икономиката и инфраструктурата, Кадри Симсон, като темата на разговор бе подобряване правата на потребителите. Министър Караниколов е в Брюксел, където ще вземе участие в заседанието на Съвета по конкурентоспособност.

На срещата с комисар Йоурова и естонския министър на икономиката и инфраструктурата бе обсъдено подобряване на прилагането на законодателството за защитата на потребителите и бе част от подготовката на обявената от председателя на ЕК, Юнкер инициатива – „Нова сделка за потребителите“. Пакетът от законодателни предложения се готви от ЕК и ще бъде представен по време на българското председателство на Съвета за обсъждане и приемане. Министър Караниколов подчерта, че Българската страна отдава много голямо значение на политиката за потребителите, като част от по-общия приоритет в работата ни през предстоящата година за подобряване на конкурентоспособността на единния вътрешен пазар на ЕС.

На срещата участваха също представители на Европейския парламент, както и неправителствени организации, като  Европейската потребителска организация BEUC. Българската страна ще продължи работата по потребителските въпроси с предстояща среща с BEUC  в София през м. декември, стана ясно още на срещата.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във