Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕП гласува увеличение на парите за България

Европейският парламент гласува увеличение на парите за България по важни за страната проекти. В Страсбург евродепутатите одобриха бюджета на Европейския съюз за 2017 година. 

„България е големият печеливш от Бюджет 2017 на Европейския съюз, който беше гласуван току-що в Европейския парламент, обяви евродепутатът Андрей Новаков, цитиран от пресслужбата на българските представители на ЕНП в ЕП.

Увеличават се парите за земеделие и компенсации заради руските санкции, отпускат се повече пари за борба с младежката безработица, за инфраструктурни проекти и за научни изследвания. 

В съобщението се казва, че по ключови за страната ни направления се получават изключително високи увеличения.

"600 милиона повече за земеделие и справяне с последиците от руското ембарго. Милиард и половина повече поети ангажименти за младежка заетост. 400 милиона повече за свързана Европа, където могат да се изграждат жп линии, мостове, пътища. 400 милиона евро повече за "Хоризонт 2020", за учени и иновации. 200 милона повече за "Косме" в подкрепа на малкия и средния бизнес. 200 милиона повече в подкрепа на "Еразъм +" студенти и преподаватели", съобщи Андрей Новаков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във