Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕНП ще ни помага за земеделието по време на европредседателството

България има пълната подкрепа на Европейската народна партия за осъществяването на успешно Председателство на Съвета на ЕС в областта на земеделието и храните. Това стана ясно след заседание на експертната група на ЕНП за Многогодишната финансова рамка, посветено на Общата селскостопанска политика в контекста на МФР след 2020 г. В него участие взе министърът на земеделието Румен Порожанов, който бе в Брюксел по покана на председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Ключово значение ще има съвместната работа по  модернизирането и опростяването на Общата селскостопанска политика (ОСП). По време на Българското председателство ще започне обсъждането по същество на различните варианти за развитие на тази обща политика. 

Във връзка с поемането на функциите на председател на Съвета по земеделие и рибарство от 1 януари 2018 г. министър Порожанов проведе срещи с председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП, с координатора на групата на ЕНП в Комисията по земеделие и развитие на селските райони и Мюлер, координатора на групата на АЛДЕ в същата комисия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във