Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Енергийното развитие на региона - приоритети, технологии, пазари, ще обсъждат в София

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие осмата енергийна конференция, посветена на перспективите пред развитието на сектора в региона на Югоизточна Европа, съобщиха организаторите от Българския енергиен и минен форум. Темата е "Дневният ред на енергийното развитие на региона - приоритети, технологии, пазари".

На конференцията ще присъстват висши представители на държавната администрация на страните членки на Европейския съюз, на европейски институции и неправителствени организации, на търговци и доставчици на електрическа енергия и природен газ, доставчици на оборудване и компании, разработващи нови енергийни технологии, представители на регулаторни органи, енергийни политици, представители на индустриални асоциации, на изследователски центрове и институти, пазарни анализатори и консултанти, оператори на преносни и разпределителни мрежи за електроенергия и природен газ, компании за финансово инвестиране и юридически консултации.

В рамките на дискусията ще бъде разгледано бъдещето на въглищните региони в преход, развитието на регионалния пазар на електроенергия и природен газ, предизвикателствата пред ВЕИ сектора, ядрената енергетика и други.

Конференцията ще предостави отлични възможности за получаване на актуална информация от водещи специалисти, които ще споделят техните познания и опит за преодоляване на предстоящите предизвикателства по управление на новите енергийни проекти и услуги.

Налице е възможността да се установяват преки контакти с менажери на високи управленски постове в енергийни и индустриални компании по важни теми за енергетиката, да използвате максимално възможностите си да повишите ефективността на енергийното производство и качеството на услугите, откривайки модерни технологии и решения.

На конференцията ще бъде приложен нов подход на организация на работата й, при който на всеки от панелите ще бъде изнесен само един или два водещи доклада от специалисти с доказан висок опит по темата, които ще представят общ преглед на проблемите и съвременните им решения. В рамките на панела допълнително ще бъдат дискутирани други аспекти свързани с темата, представени от панелисти от страната и чужбина. Очакваме така да бъдат създадени условия за активно участие в работата на конференцията и от страна на присъстващите и включването им в дискусиите с очакван принос към резултатите от събитието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във