Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Енергийният регулатор предлага да поевтинеят парното и топлата вода

Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25 процента.

В централата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора топлоенергетика. Заседанието беше предавано онлайн на страницата на енергийния регулатор.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, който се включи по Skype, посочи, че не възразява срещу предложението цената на топлинната енергия в София да се понижи с 25,14%. По думите му от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

Възражения срещу намаляването на цените нямаха и изпълнителните директори на "Топлофикация-Бургас" Християн Илиев и на "Топлофикация-Разград" Михаил Ковачев.

Предложението на КЕВР е топлинната енергия в столицата да поевтинее с 25,14 на сто. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8 на сто, в Бургас - с 16,4%, във Варна - със 7,8 на сто, във Враца - с 21,3 на сто, във Велико Търново- с 16,6%, в Разград - с 16 на сто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във