Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Емил Караниколов: Ще работим за напредък в областта на договорното право

Вътрешният пазар е един от основните приоритети на председателството. Целта ни е да укрепим доверието на гражданите и бизнеса. Европейските граждани искат от нас действие. Още повече, че вътрешният пазар дава реални ползи, за потребителите, но и за компаниите, които искат да могат да растат и да прилагат иновации. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов в Брюксел, където представи приоритетите на страната ни за председателството на Съвета на ЕС пред Комисията по вътрешния пазар и защитата на потребителите в Европейския парламент.

Караниколов посочи, че икономическото ведомство ще продължи да работи по предложенията за електронната карта за услуги и ще обърне специално внимание и в областта на конкуренцията.

"Ще работим и за напредък в областта на договорното право. Създаването на единни правила за продажбата на стоки ще спомогне съществено за преодоляване на пречките пред електронната търговия.", отбеляза той пред евродепутатите от комисията. 

"Безспорно подобряването на контрола от националните власти и от митническите органи за предотвратяване продажбата на несъответстващи и опасни стоки е от ключово значение за укрепване потребителското доверие. Същото важи и за облекчаване на компаниите и особено на малките и средни предприятия да предлагат продукти в Европа, което пък ще укрепи бизнес доверието у европейските предприемачи", допълни Емил Караниколов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във