Банкеръ Daily

Управление и бизнес

eMAG ("Данте Интернешънъл") разширява дейността на пазара на потребителски продукти

Предстояща концентрация между "Данте Интернешънъл" С.А. и "Екстрийм Диджитъл" ЗРТ ще анализира ръководената от Юлия Ненкова Комисия за защита на конкуренцията

В Комисията за защита на конкуренцията е получено уведомление за намерението на "Данте Интернешънъл" С.А., Букурещ (Румъния) да осъществи концентрация посредством придобиване на пряк или непряк самостоятелен контрол върху предприятието "Екстрийм Диджитъл" ЗРТ (Унгария), съобщиха от регулатора.

"Данте Иинтернешънъл" С.А. е специализирано в търговия на дребно с нехранителни потребителски стоки, включващи електро-ИТ и електрически стоки, домакински уреди, детски стоки, продукти за автомобила, продукти от типа "направи си сам", продукти за градината и инструменти, продукти за дома, мода, както и продукти за разкрасяване, оборудване за спорт и свободно време, книги и електронни устройства, офис консумативи, модни стоки, и други продукти и услуги.

Предметът на дейност на "Екстрийм Диджитъл" ЗРТ (Унгария) е свързан с търговия на дребно с нехранителни потребителски стоки и по-конкретно в сегмента на потребителската електроника.

Очаква се операцията да окаже влияние върху пазара за търговия на дребно с потребителски продукти, различни от хранителни стоки, става ясно от представените документи.

Искането от "Данте Интернешънъл" С.А., Букурещ е Комисията за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе със свое решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да предостави информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, отбелязват от комисията. Становището следва да бъде заведено в деловодството на КЗК, като бъде подкрепено със съответните доказателства.

Съобщението за осъществяване на концентрация е изготвено от уведомителя "Данте Интернешънъл" С.А., Букурещ, като комисията си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, уточниха от регулатора.

"Данте Интернешънъл" С.А. работи на пазара с търговското наименоваине eMAG.

Facebook logo
Бъдете с нас и във