Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Елхим - Искра" изпълни прогнозата си за ръст на приходите от продажби

Фирмата за производство на стартерни акумулатори, тягови батерии и стационари батерии „Елхим - Искра“ АД успя да изпълни прогнозата си за юли. Тя отчете приходи от продажби за юли в размер на 3.98 млн.  лв. и с натрупване от началото на годината за 26.57 млн. лева.  Очакванията бяха за 3.80 млн. лева.

Предприятието в Пазарджик завърши седмия месец с неокончателен финансов резултат - печалба в размер на 160 хил. лева. За периода между януари и юли „Елхим – Искра“ обаче е на брутна загуба от 529 хил. лева.

Мениджърите на „Елхим - Искра“, както обикновено, обявиха и своята прогноза за приходите от продажби за месец август. Според анализите очакванията са за парични постъпления от 3.60 млн. лева.

„Елхим – Искра“ продава своята продукция както на българския, така и на международните пазари. Основните парньори на компанията са в Италия, Франция, Испания, Русия и други страни.

Основни акционери в дружеството са: "Стара планина холд" АД с дял от 51.40% и CPM-Plastic Machinery LTD -  с 16.55% от капитала. Свободно търгувани са 26.36% от книжата с право на глас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във