Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Елен Герджиков подаде оставка като председател на СОС и общинар

В деловодството на Столичната община са били депозирани оставките на Елен Герджиков като общински съветник от ГЕРБ-СДС и председател на Столичния общински съвет. Следва процедура по избор на нов председател на СОС. Към момента няма яснота какви са мотивите за решението на Герджиков.

Общинарят от групата на ГЕРБ-СДС е трети мандат председател на Столичния общински съвет. За първи път бе избран на поста през 2012 г., след като предшественикът му Андрей Иванов също подаде оставка. Герджиков е дългогодишен общински съветник от листата на ГЕРБ. Дълго време той бе част от Националния предизборен щаб на партията.

Последната активност на Герджиков във Фейсбук е била в Деня на София. Тогава той алармира за решението на 46-ото Народно събрание да отдели места за безплатно паркиране за депутатите в голяма част от площада пред храм-паметника "Александър Невски" под формата на "зони за сигурност". "Подаръкът за София по случай празника на града, с който 46-ото Народно събрание ни изненада, е присвояването от страна на парламента на ¼ от най-емблематичния за столицата ни площад – „Св. Александър Невски“, както и на още едно голямо и знаково пространство в центъра на града – пл. „д-р Желю Желев“. Всъщност точния термин за този акт е експроприация. С решение на СОС от 24.06.2021-а година, паркингът за депутати на площада при храм-паметника „Александър Невски“ бе редуциран от 170 на 50 места. До този момент Народното събрание ползваше близо ¼ от площада срещу символично заплащане по договор, сключен през 2007-а година. За паркинга на площад „Желю Желев“ общинският съвет реши също да намали паркоместата за депутати на 50 и те да се ползват срещу заплащане. Сега, с решение на вече бившия председател на Народното събрание г-жа Ива Митева, въпросните публични пространства са обявени за зона за сигурност. Повече от ясно е обаче, че след като контурите им съвсем точно следват границите на сегашните паркинги, целта е депутатите и служителите на НС безпрепятствено и безплатно да паркират личните си автомобили", писа председателят на СОС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във