Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Електронна платформа за земеделие ще улесни търговията с Китай

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) открива електронна платформа на 1 януари 2019 година. Тя ще подпомогне привличането на инвестиции в селското стопанство и търговията с аграрни продукти, съобщи "Български фермер".

Според Васил Гелев, изпълнителен директор на ЦНСССКЦИЕ логистичният център за електронна търговия, както и павилионът за селскостопански и други продукти в Китай, ще изграждат логистични и дистрибуторски канали за продажба на стоки на китайски потребители.

Ще помогнат и за изграждането на разплащателни сметки за електронна търговия.

Платформата ще направи възможно популяризирането на продуктите и от страните от Централна и Източна Европа, които могат да намерят добър прием на китайския пазар и обратно. Тя ще даде шанс и за създаването на съвместни предприятия и ще подкрепи изпълнението на различни двустранни и многостранни проекти.

Платформата още дава възможност на производителите от ЦИЕ да изложат своите продукти в постоянната експозиционна зала на ЦНСССКЦИЕ в Нинбо, Китай.

Чрез предоставяне на мостри те ще могат да ги реализират на китайския пазар посредством електронната търговия, която ще създаде реални търговски канали в източната страна.

В платформата "16+1" всеки земеделски производител ще може да представи своето стопанство, като тази информация ще достигне не само до китайските компании, но и до крайния потребител. При наличие на електронен магазин може да бъде направена препратка към него, но това не е задължително условие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във