Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Електрохолд“ ще е новото име на „ЧЕЗ“ в България

През 2021 година „Еврохолд“ придоби чрез подхолдинга си Eastern European Electric Company дъщерните дружества на чешката енергийна компания „ЧЕЗ Груп“ в България.

„Електрохолд“ ще е новото име на дружествата на „ЧЕЗ“ в България от края на април 2022 година. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България - „ЧЕЗ Разпределение“, ще се нарича „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД ("ЕРМ Запад" АД), съобщиха от "Еврохолд България".

Освен смяна на имената дружествата от групата ще представят нова корпоративна идентичност и нов брандинг.
„Електрохолд България“ ЕООД ще е правоприемник на „ЧЕЗ България“  ЕООД, „Електрохолд Продажби“ АД - на „ЧЕЗ Електро България“ АД, „Електрохолд Трейд“ ЕАД ще е името на „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, а дружеството за осигуряване на ИКТ услуги ще се нарича „Електрохолд ИКТ“ ЕАД.
Съгласно нормативните изисквания акционерите на двете дружества - „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД, ще гласуват новите имена и лога на общи събрания в края на април. Ребрандирането на компаниите ще започне след одобрение от акционерите.
Това е поредна стъпка в стратегията на „Еврохолд България“ АД след придобиването на седем компании на чешката „ЧЕЗ Груп“ в България през юли 2021 година.
Новата идентичност отразява приемствеността в историята на дружествата, като същевременно подчертава корпоративната им принадлежност. Тя е изработена в съответствие със съвременното разбиране за динамично развиваща се компания, която осигурява енергия, дигитализира мрежата си, инвестира устойчиво и работи за подобряване качеството на живот.

Брандингът отразява основните ценности на дружествата на „Електрохолд“ - професионализъм, отговорност, ефективност, стабилност, доверие и иновативност.
Новият имидж на компаниите от групата ще се гради не само на промени в корпоративния визуален стил, но и в още по-усилена работа за повишаване на клиентската удовлетвореност и изграждане на доверие, широко навлизане на електронното обслужване, модернизация и дигитализация на мрежата, стратегия за въвеждане на иновации в крак с промените в сектора, устойчиво развитие и инвестиции.
Смяната на имената и логата не налага клиентите да предприемат никакви допълнителни действия.
„Еврохолд България“ АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи.

Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава.

„Еврохолд“ е собственик на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД, една от големите застрахователни групи в региона. „Евроинс Иншурънс Груп“ оперира в 14 държави, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители.

През 2021 година „Еврохолд“ придоби чрез подхолдинга си Eastern European Electric Company дъщерните дружества на чешката енергийна компания „ЧЕЗ Груп“ в България, които имат над 3000 служители и обслужват почти 3 млн. потребители на територията на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във