Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Електробус ще вози пътниците на летище София

Eлектрически автобус ще превозва пътниците между двата терминала на столичното летище, съобщиха от аерогара "София". Новият автобус замени дизеловия транспорт и остава безплатен за пътуващите. Освен, че e екологичен , използването му ще доведе до значително намаляване на разходите за поддръжка.

Електрическият автобус е за 65 пътници, от които 26 седящи. Има 3 сгъваеми седалки и обособено място за закрепване на инвалидни колички. Разполага със спускаща се рампа, подходяща за възрастните и трудно подвижните пътници. Летище София е първото българско летище, което използва електробус за превоз на пътниците си.

Летище "София" е и единственото в България, сертифицирано по програмата за намаляване на въглеродните емисии Airport Carbon Accreditation на международната организация на летищата ACI EUROPE. От април 2016 г. столичното летище е със сертификат за ниво "Mapping" ("Картографиране"), което показва количеството на въглеродните емисии от дейността му. В ход е и процедурата по достигане на следващото ниво "Reduction" ("Намаляване"), което е доказателство за трайната ангажираност на летище София в опазването на околната среда, водещо и до намаляване на финансовите разходи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във