Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Еквилибристиката с милионите на "Дунарит" ще контузи гимнастиците

Скандалите около Държавната консолидационна компания добиват все по-гротестен вид. Замерянето с истини, полуистини и откровени манипулации се усилва с всеки изминал час.

Едно от най-смехотворните твърдения в обвиненията, разпространени от името на Съвета на директорите на  ДКК в началото на седмицата, когато освободиха изпълнителния директор на компанията Ваня Караганева, гласеше следното: "Еднолично подписване извънсъдебна спогодба с материален интерес 50 милиона лева, с различен от одобрения вече от СД на ДКК текст, без последваща санкция или даже информиране на съвета на директорите на ДКК“. (Още по темата ТУК)

Точно този опит за манипулиране на общественото мнение е на път да събори цялата кула от карти, старателно вдигната около голата и неподправена истина по случая. А тя е, че достлукът на ДКК с едни „неидентифицирани“ (уж) субекти през годините целеше само и единствено превземането на оръжейния завод „Дунарит“ в Русе.

Още на 31 август 2017 г. в. „Банкеръ“ в публикацията си "Дунарит" се отърва от "спасителите" си" информира обществото, че оръжейният завод се е разплатил до стотинка с ДКК, независимо от факта, че държавният мастодонт се беше подготвил да превземе едва ли не на абордаж русенското предприятие, за да угоди на нечии мераци.  Днес, близо четири години и половина по-късно, никой така и не се престраши да обясни в каква посока потеглиха 50-те милиона.

През лятото на тази година в друга наша публикация - „Съдът отсвирва претенциите на ДКК за над 75 млн. лева?“, за пореден път повдигнахме завесата на играта с цесиите на ДКК и синдиците на фалираната Корпоративна търговска банка, които целяха овладяването на „Дунарит“. Но както се казва, четящите у нас са малко, а това дава сериозно предимство на създателите на схемите за подчиняване на хора и бизнеси.

И тъй като очевидно днес темата отново излиза на дневен ред, от „Дунарит“ изпратиха отворено писмо до медиите, в което  много подробно обясняват за какво точно иде реч.

Ето го и него:

Така както са потръгнали нещата днес обаче може да се окаже, че еквилибристиките на ДКК по темата с „изпарилите се“  50 млн.лв. на Дунарит , може и да осакати и "гимнастиците", и техните "треньори".

Очаквайте още  подробности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във