Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Експерти създадоха наръчник "Как да изберем агенция за недвижими имоти?"

Национално сдружение Недвижими имоти (НСНИ) публикува наръчник "Как да изберем агенция за недвижими имоти?" Изданието отправя полезни съвети и насоки, които помагат на потребителите да се ориентират и направят информиран избор сред многобройните компании на пазара.

Наръчникът е предназначен за физически лица и фирми, изправени пред покупка, продажба, отдаване или наемане на недвижим имот.

Наред с практическите съвети за избор на агенция и брокер, експертите дават насоки кои са задължителните атрибути на договорите за представителство, какви са предимствата на ексклузивните договори и кои са важните въпроси, които да зададем на брокерите.

Изданието акцентира и върху най-често срещаните нелоялни практики в бранша с недвижимо имущество.

"Покупката или продажбата на недвижим имот е събитие, което обикновено се случва веднъж в живота. Финансовият интерес е значителен и решенията често касаят бъдещето на повече от едно поколение. Затова трябва да се подхожда отговорно, разумно и информирано, да се отдели необходимото време за проучване и избор на агенцията, която ще ни представлява в този толкова важен и сложен процес", заяви Добромир Ганев, председател на управителния съвет на НСНИ.

Сдружението издава наръчника като част от политиката си за въвеждане и отстояване на строги етични норми и правила на пазара на недвижими имоти в България, както и на утвърждаването на добри практики и стремеж към висок професионализъм в полза на клиента и обществото.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във