Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Експерти ще обсъждат съвременната техника и технолигии за строителство и ремонт на жп мрежата

Днес, от 13 часа, в конферентната зала на хотел "Шумен", ще се проведе конференция на тема "Съвременна техника и технологии за строителство и ремонт на железния път", съобщиха от пресслужбата на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Сутринта в 09.30 ч. в Звеното за заваряване на релси в Шумен ще бъде открита изложба и ще се състои демонстрация на жп техника.

Организатор на събитието е Национално сдружение - Общество на инженерите по железен път (НСОИЖП), с подкрепата на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), Съюз на европейските асоциации на железопътните инженери (СЕАЖИ) и Българската асоциация на консултантските фирми по железопътно строителство (БАКФЖС).

НКЖИ е най-голямото държавно предприятие и единствен управител на железопътната инфраструктура в България.

Компанията организира, осъществява и отговаря за изпълнението на задължения по дългосрочен договор, сключен с държавата, планира цялостната дейност за развитие на железопътната инфраструктура в съответствие с него.

Организационната структурата на компанията се състои от:  Централно управление, Поделение "Железен път и съоръжения" и неговите регионални подразделения в София, Пловдив, Горна Оряховица, Враца, Шумен, Бургас, Поделение "Управление движението на влаковете и капацитета" с регионални подразделения в София, Пловдив и Горна Оряховица,  Поделение "Сигнализация и телекомуникации" и Поделение "Електроразпределение", с подразделения в София, Пловдив и Горна Оряховица.

НКЖИ е бенефициент по Оперативна програма "Транспорт“ (2007 - 2013 г.), Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (2014 – 2020), Механизъм за свързване на Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във