Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Екостикерите може да се използват и при паркиране

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев разговаря с омбудсмана Диана Ковачева относно ефективността на екостикерите на автомобилите.

Ролята на обществения защитник е много важна за Министерството на транспорта и съобщенията, защото двете институции могат да работят заедно, за да бъдат чути гражданите и да има силно гражданско общество. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев на среща с омбудсмана Диана Ковачева. Повод за разговорите бе становището на обществения защитник за ефективността на екостикерите на автомобилите.

Министър Събев отбеляза, че сигналите, които се получават от омбудсмана както по тази тема, така и по всички останали въпроси от обществен интерес, ще бъдат проверявани и анализирани внимателно.

С министъра на електронното управление Божидар Божанов обсъждаме възможността за премахване на онези хартиени документи и стикери, които усложняват живота на крайните потребители, обясни Николай Събев. От друга страна, ще бъде  обсъдена и идеята дали може се намери умно решение как с вече поставените стикери може да се улесни животът на хората и един от примерите е използването им при паркиране, добави министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във