Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Еконт" въвежда такса при пренасочване на пратката

От януари 2021 г. куриерската фирма "Еконт" въвежда нови условия по услугата "Разпореждане"

От 20 януари (сряда) предстои да въведем такса за услуга "Разпореждане" в размер на 3,30 лв. с ДДС, съобщават от фирмата. 

Тя се начислява, когато в рамките на същото населено място променяме начина на доставка: с куриер на адрес, до офис или чрез Еконтомат. Както и при промяна на адреса за доставка или офиса на "Еконт" или Еконтомата за получаване на пратката. 

От "Еконт" уточняват, че таксата за разпореждане се начислява на този, който поиска да бъде направено разпореждането.Тоест когато подателят поиска да направи разпореждане, е необходимо той да заплати таксата. Когато получателят поиска да направи разпореждане, е необходимо той да заплати таксата. При новите условия на услугата няма да има възможност за прехвърляне на такса разпореждане между подател и получател и обратното.

"Напомняме ви, че ако нямате възможност да вземете пратката си, имате на разположение следните възможности: ваш познат може да я получи на посочения адрес или в същия офис, да договорите с куриера друг ден за доставка", поясняват от куриерската фирма

Като резултат от пандемията куриерите отчитат ръст на пратките с 30%. Причините вече са не само затварянето, но и пратките през ноември – заради "Черния петък", а и заради коледното пазаруване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във