Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Екоминистърът: Заливайте ни със сигнали за незаконни сметища

"Моля ви, заливайте ни са сигнали за нерегламентирани сметища." Такъв призив отправи към гражданите служебният екоминистър Росица Карамфилова - Благова. В ефира на bTV тя обясни , че регионалните екоинспекции не разполагат с мобилни екипи и в тях работят само по 10 до 12 души. "Ние няма да можем да реагираме на всеки сигнал, но все пак ще имаме изключително важния поглед, за да може и с местната власт да се предприемат мерки. Нерегламентираните сметища са язва, винаги са били такива“, подчерта екоминистърът.

При встъпването си в длъжност Благова обяви, че министерството ще насочи усилията си към приключване на рекултивацията на осем сметища, които вече не се използват. Срокът е до 30 септември. Ако той не бъде спазен, страната ни е заплашена от санкция от Европейския съюз от минимум 10 млн. евро.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е партньор на bTV в кампанията "Да почистим България заедно". То осигури 40 000 чувала за събиране на отпадъци, отпусна допълнителни средства за транспортиране на събрания боклук.

Facebook logo
Бъдете с нас и във