Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕК сезира ОЛАФ по съмнения за злоупотреби с еврофондове в България

Европейската комисия няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, заяви говорител на институцията, цитиран от БТА.

Възприемаме съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България, добави той по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас. Ще съобщим на ОЛАФ и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти, добави говорителят.

Той поясни, че ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Говорителят отбеляза, че за неприключили проверки подробности не може да бъдат съобщавани.

Говорител на ОЛАФ е обяснил пред изданието "Политико", че агенцията е наясно с твърденията за възможна злоупотреба с фондовете на ЕС в България, които бяха изведени наяве от журналистите през последните седмици. От там уточняват, че на този етап не може да се говори за вина, тъй като няма нищо доказано все още.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във