Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕК одобри българския проект срещу двойния стандарт при храните

Имаме поредна ефективна крачка за двойния стандарт с храните. Европейската комисия одобри предложения от България пилотен проект за справяне с двойния стандарт в храните и напитките. Вече ще има българска програма на стойност 1,3 млн. евро, която ще подпомага всички потребителски организации, които да се борят с двойните стандарти. Те вече ще могат и да водят потребителски искове. Това заяви евродепутатът Емил Радев, който заедно с колегата му Андрей Новаков представиха напредъка по българското предложение, съобщи БГНЕС. 

"Радвам се, че решението дойде от нашата страна. Потребителските организации ще могат да ползват парите за информационни кампании, за тестове, за сътрудничество по сходни проекти със съседни страни. Очакваме събраните данни от реализацията на проектите да послужат за въвеждане на минимални стандарти в ЕС", заяви евродепутатът Андрей Новаков. 

Очаква се изготвянето на същинската законодателна рамка да започне от началото на 2019 г., а събирането на първите проекти - от края на следващата година. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във