Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕИБ подпомага откриването на 200 нови работни места за IT специалисти в България

Глобална технологична компания Software Group ще подпише договор за заем с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), за да получи финансиране от 18 млн. Евро. Така ще бъдат открити 200 нови работни места в България до 2021 година, съобщиха от компанията.   

Заемът за Software Group е първата сделка на ЕИБ с функции за рисков дълг в България. Операцията осигурява пряка подкрепа на компанията и е подкрепена от гаранция от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ключов компонент на инвестиционния план за Европа. Финансирането от ЕИБ ще улесни изпълнението на стратегията за научноизследователска и развойна дейност на Software Group и ще разшири нейния глобален обхват.

„Този ​​изключително иновативен проект, подкрепен от финансовата гаранция от Инвестиционния план за Европа, ще подкрепи растежа наSoftware Group и ще генерира нови работни места с висока стойност. Сега сме подобрили географското разпространение на проектите с гаранция от бюджета на ЕС и съм доволен, че България е един от важните бенефициенти”, отбеляза заместник-председателят на ЕИБ Васил Худак.

От Software Group съобщиха още, че средствата ще бъдат инвестирани в две основни области - R&D и иновации, също и в бизнес развитието и маркетинга. 

„Горди сме, че сме първата компания в България, която успешно приключи процедурата за получаване на инвестиционен заем от ЕИБ. Финансирането ще подкрепи нашите амбициозни бизнес цели и нашия план за развитие за следващите три години. Ние ще инвестираме в иновации, привличайки най-добрите таланти и ще навлезем в нови бизнес сфери, поддържайки стабилния растеж на компанията ”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Калин Радев. 

Software Group е глобална технологична компания, специализирана в цифровизацията и интеграционните решения за институции, които предоставят финансови услуги. Целта на компанията е да подпомага доставчиците на финансови услуги успешно да преминат през процеса на цифрова трансформация, разширявайки обхвата си и подобрявайки оперативната ефективност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във