Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ЕЙ АЙ ДЖИ ПРЕДЛОЖИ ЗАЩИТА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ШОФЬОРИ

Българското дружество от групата на голямата щатска финансова компания Ей Ай Джи (AIG) - Ей Ай Джи-България, пуска през следващата седмица на пазара нова и уникална за нашите условия застраховка. Новият продукт ще се казва Ей Ай Джи Транс. Въпросната застраховка е предназначена за международни шофьори, международни превозвачи и спедитори. Този продукт по същество е медицинска застраховка за международни шофьори, но извън стандартните такива застраховки Транс-а покрива разходите по юридическа помощ вследствие на автомобилна катастрофа, настаняване в хотел поради спешност, аванс за освобождаване под гаранция, лична отговорност на шофьора. Покриват се и разходите по изпращането на дубльор на водача на камиона, ако има нужда от това.
Новата застраховка е едногодишна и има три нива на покритие - сребърно, златно и платинено. Размерът на обезщетенията в последния вариант са най-големи, а оттам и цената на тази полица е най-висока. Например цената на сребърната полица за един застрахован международен шофьор е 63 щ. долара, а платинената струва 102 щ. долара. Съответно покритието при смърт от злополука при сребърната полица е 5000 щ. долара, а за платинената е двойно повече. Разликата в размера на покритието за риска Медицински разходи и Разходи за спешно пътуване за заместване при двата вида застрахователни полици е тройно и естествено в полза на платинената. Покритието при другите рискове е еднакво.
Застраховката важи само за професионални шофьори, а не за любители, които искат да пътуват зад граница на екскурзия или друг частен ангажимент. Повечето транспортни и спедиторски фирми предпочитат да застраховат не конкретен шофьор, а водача, който и да е той, управляващ техен камион със съответния регистрационен номер, обясниха експертите на Ей Ай Джи-България. Освен трите нива на покритие компанията предлага и възможността застраховката на шофьора да се комбинира с тази на превозното средство и на евентуалния му придружител.
При сключване на такава застраховка от големи транспортни фирми се предвижда и отстъпка, обясниха експертите от Ей Ай Джи-България. Новата застраховка включва и асистанс. Компанията, която го осигурява, е Ей Ей Интернешънъл, собственост на Ей Ай Джи и най-голямата асистанс-компания в света. (Асистансът означава, че при евентуална злополука застрахованият може да позвъни на посочените в полицата телефони и веднага да му бъде оказана необходимата помощ.) Централата на асистанс-компанията за Европа е в Париж, но тя има представителства във всяка страна.
В момента продукти от рода на Ей Ай Джи Транс у нас предлагат само една-две компании, и то с много малко видове покрития. В страни като Чехия, Полша и Унгария въпросният продукт е много популярен и създателите му се надяват той да се наложи и у нас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във