Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Единният дигитален пазар в полза на Енергиен съюз в Европа

„Важно е да свържем възможностите на единния дигитален пазар с целите, които сме си поставили за изграждане на Енергиен съюз в Европа. Дигиталните технологии създават огромен потенциал за предлагане на по-персонализирани доставки на енергия и оптимизира консумацията.  От една страна ефектът е по-достъпни цени на енергията, от друга повече сигурност на доставките и свързаност между мрежите на държавите в ЕС. Това са и цели на Енергийния съюз.“ Това коментира българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП, по време на среща с изпълнителните директори на водещи електрически оператори и компании в дигиталния сектор.  

Срещата се проведе в Брюксел във формат на кръгла маса и в нея взеха участие изпълнителните директори на компании като  50Hertz,  Amazon Web Services, APG, RTE.  Основни теми на разговор бяха новите тенденции в технологиите и значението им за енергийния сектор - използването на изкуствен интелект, блокчейн, интелигентни мрежи и интелигентни измервателни системи.

Българският евродепутат подчерта важността на законодателството по което институциите в Брюксел работят като Регламента за свободното движение на нелични данни и Акта за киберсигурността.

В допълнение, Ева Майдел призова представителите на компаниите да действат и като отговорни лидери по теми като Брекзит и напрежението в търговските отношения със САЩ, защото това са ясни предизвикателствата за икономиката на Европа

Facebook logo
Бъдете с нас и във