Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЕБВР ще обучава безплатно дребния бизнес у нас

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) започва безплатна онлайн програма за онлайн обучения и съвети в подкрепа на микро, малки и средни компании, изправени пред икономическия ефект от коронавирус пандемията.

От  Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия съобщиха, че програмата на ЕБВР, под надслов „Ноу-хау за … по време на криза“, обединява важна информация в централизиран хъб, където предприемачите могат да получат практическа помощ, включително обучителни материали и съвети за справяне с кризата от ключови индустриални експерти.

Платформата също така предлага местна информация за финансова подкрепа, налична от правителствата и банките в 30 от икономиките, в които ЕБВР инвестира.

Програмата ще се фокусира върху следните следните 5 бизнес стълба: управление на кризата: Твоите клиенти и доставчици, управление на кризата: Основи на финансовия мениджмънт, управление на кризата: Финансиране на твоята компания, управление на кризата: Твоите служители – твоят ключов актив и управление на кризата: Мениджмънт и предизвикателства пред лидерството. 

Първият модул „Управление на кризата: твоите клиенти и доставчици“ ще предостави съвети върху поддържането на веригата на доставки и входящите парични потоци. Ще бъде наличен от днес, докато останалите модули ще бъдат достъпни скоро след това. Всички ресурси ще бъдат налични на арабски, английски, руски, украински и турски език.

В следващите месеци, ЕБВР ще работи с партньорски банки и групи за бизнес помощ в рамките на регионите, в които оперира, за да осигури програмата в 30 страни с цел да достигне до над 10,000 човека, работещи в сферата на ММСП, предоставяйки им обучителни ресурси, споделяне на знание и експертни съвети.

Инициативата се финансира от: Европейския съюз (включително през Европейски консултантски център по инвестиционни въпроси), Казахстан и Фондът за подкрепа на малкия бизнес (Италия, Япония, Корея, Люксембург, Швейцария, Швеция, САЩ, Китайско Тайпе).

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във