Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Двустранни бизнес срещи със словашки компании организира БТПП

Двустранни бизнес срещи със словашки компании организира Българската търговско-промишлена палата, съвместно с регионалната търговска палата на гр. Търнава, Словакия и Посолството на Словакия в град София. Събитието ще се проведе в сградата на БТПП на ул "Искър" 9, гр. София, ет. 1, зала А, на 21 май 2019 г. от 10 часа.

Двустранния стокообмен България–Словакия е успешен, сочат данни на Министерство на икономиката. През първите девет месеца на 2018 г. износът е нараснал с 2,7%, достигайки стойност от 152 099 млн. евро. Вносът е 286 789 млн. евро, а стокообменът възлиза на 438 888 млн. евро. При вноса от Словакия продължават да преобладават стоки с ограничени размери подобно производство в България като LCD телевизорите на компаниите "Самсунг", "Филипс" и "Сони", произведени в Словакия и друга битова техника, пътнически автомобили и авточасти, електро- и техническо оборудване, офис хартия.

Предвиждат се двустранни срещи, при които словашката делегация ще бъде представена от фирми в секторите автомобилна индустрия, машиностроене, металообработващи машини, метрология, производство на бои, стоманени бетонни стълбове, информира Камара на строителите в България. За участие във форума е необходима предварителна онлайн регистрация до 14 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във