Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Движението ще бъде затруднено заради три големи протеста

Днес (18 май) ще се проведе национален протест на превозвачите. От транспортния бранш настояват да бъде отменено разширяването на толсистемата и намаляване акциза на горивата. Премиерът Кирил Петков разговаря повече от три часа с представители от транспортния бранш. Бе обявено, че диалогът е възстановен, но протестът остава. Началото му е обявени за 8.30 часа. Протестите ще се проведат в София и в големите градове в страната, а шествия ще има и на граничните пунктове.

И работниците от градския транспорт в София декларираха, че ще се присъединят към протеста. Те са организирали автошествие и блокада на ключови кръстовища в София . Причина за недоволството им е опасността да останат без заплати заради влошеното финансово положение на четирите транспортни дружества към Столичната община. От 8 до 9.30 ч служителите на градския транспорт ще блокират кръстовищата на Лъвов мост, Сточна гара и Петте кьошета.

След блокадата на кръстовища, трите лъча протестиращи ще се отправят на шествие до Министерството на финансите. Ще бъдат затворени ключови булеварди в центъра на София.

След Министерството на финансите служителите на градския транспорт ще се отправят към Министерския съвет.

На протест излизат и шофьори на таксита. Те се събират около 9:00 часа на Южната дъга на Околовръстното шосе. В 10:00 часа ще се отправят на автошествие към центъра на града. Ще блокират за по 10 минути кръстовища около Центъра по хигиена и Националния дворец на културата. Те искат мерки за намаляване на цените на горивата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във