Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Движението по софийския булевард "България" се възстановява

Отсечката от бул. "Черни връх" до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" е готова предсрочно.

Движението на автомобили по столичния булевард "България" ще бъде възстановено от 19 август. Очаква се цялостната реконструкция на моста в този участък да бъде завършена до 15 септември, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Отсечката от бул. "Черни връх" до бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов" е готова предсрочно. Лентата за ляв завой от бул. "България" към бул. "Гешов" е удължена за улеснение на шофьорите. Още близо месец ще продължи и работата по подхода към бул. "Витоша".

От Агенция пътна инфраструктура обещават, че до началото на септември ще започне и дългоочакваното разширение на Околовръстното шосе от "Младост 4" до АМ "Тракия".

Булевард "България" е важна пътна артерия в София, която свързва градския център с "Бояна" - квартал на столицата в район "Витоша" на Столичната община. Намира се на 7 км южно от центъра на града, над Софийското поле. Булевърдът осигурява и връзката със съседните южни квартали на столицата, както и с резиденцията на президента на България.

Началото на булеварда е в центъра на София, зад Националния дворец на културата, при пешеходния мост към хотел "Хилнът", започвайки от кръстовището с булевардите "Фритьоф Нансен", "Черни връх" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Краят на булеварда е пресечката с Околовръстният път край президентската резиденция в Бояна, като завършва при надлеза и преминава в улица "Даскал Стоян Попандреев".

По булевард "България" преминават много видове линии на общественият градски транспорт, достигащи до центъра, околните квартали и жилищни комплекси, по които имаше затруднения във връзка с провеждащия се ремонт. По този път вървят автобусите с номера 76, 204, 304, 604, 64 и 83, тролейбусите с №№ 2 и 9 (преминават и в локалното платно за малко), трамвай №7, а в момента се изгражда и метростанция при пресечката с булевард "Акад. Иван Гешов".

Facebook logo
Бъдете с нас и във