Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Две нови предприятия за алуминиеви профили засилват конкуренцията в автомобилната индустрия

След като получи одобрения от компетентните европейски (Европейската комисия) и турски органи за защита на конкуренция, "Етем България" и Gestamp North Europe Services, S.L финализираха предвидената сделка за създаването на две съвместни предприятия, които ще се фокусират върху екструдирането и обработката на алуминиеви профили за автомобилната индустрия, съобщиха от българкската фирма. Това е станало на 24 април. Gestamp, водеща глобална група, е специализирана в проектирането, разработването и производството на метални компоненти и системи за автомобилната индустрия.

Припомняме, че на 10 януари тази година от Viohalco обявиха за сключването на инвестиционно споразумение от изцяло притежаваното от компанията дъщерно дружество в България.

В тази инвестиционна програма през следващите три години ще бъдат вложени около 30 млн. евро за инсталиране на нова преса за екструзия и оборудване за допълнителна обработка на алуминиеви профили в България. Очаква се споразумението да засили позицията на "Етем България" в автомобилния сектор и фирмата ще може успешно да отговори на повишеното търсене на алуминиеви продукти, следвайки развитието и новите разработки в  тази индустрия.

Viohalco е белгийска холдингова компания на редица водещи металообработващи компании в Европа. Тя е регистрирана на Euronext Brussels (VIO) и на Атинската фондова борса (BIO). Дружествата на Viohalco са специализирани в производството на продукти от алуминий, мед, кабели, стомана и стоманени тръби и са ангажирани с устойчивото развитие на качествени, иновативни и с добавена стойност продукти и решения. С производствени мощности в Гърция, България, Румъния, Русия, Австралия, Бившата Югославска Република Македония, Турция, Обединеното кралство и Холандия, компаниите на Viohalco заедно генерират годишен приход от 3.7 млрд. евро.

Портфолиото на Viohalco включва специализиран сегмент за технологии и R&D, както и дейности за рециклиране и услуги за управление на отпадъците. Освен това Viohalco и нейните компании притежават инвестиции в недвижими имоти, главно в Гърция, които генерират допълнителни приходи чрез търговското си развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във