Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Двама заместници ще има транспортният министър Георги Тодоров

Със заповед на служебния министър-председател Стефан Янев, Нели Андреева и Христина Велинова са назначени на длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От този пост са освободени Андреана Атанасова, Ангел Попов и Велик Занчев.

Христина Велинова започва професионалната си кариера в Министерството на транспорта, като близо десет години работи в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. От 2017 г. досега тя е съветник по европейски политики в Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“. Христина Велинова е магистър по икономика от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Притежава също образователно-квалификационна степен „магистър“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Нели Андреева от 2019 г. досега е заемала длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране и инвестиционни проекти“ в Държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура“. Преди това, от 2012 г. тя е била главен експерт в Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 г. – 2020 г.". Нели Андреева притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на проекти“ от ВТУ „Тодор Каблешков“ - София. Тя е завършила също така и Университета за национално и световно стопанство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във