Банкеръ Daily

Стефан Янев назначи

Двама нови зам.-министри на регионалното развитие и благоустройството

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Иван Шишков и Валентин Граматиков. 

Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Иван Шишков е съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството от май 2021 г. до настоящия момент. Преди това дълги години е работил в общинската администрация на Община Драгоман и на Столична община, като включително е заемал длъжностите главен архитект на Община Драгоман и главен архитект на столичните райони „Триадица“ и „Банкя“. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. 

Арх. Иван Шишков беше единственият, който пое отговорност и си подаде оставката след инцидента с 16-годишното момче, ударено от ток, заради необезопасен кабел, на оживен булевард в София, през февруари тази година. "Усещането ми е, че голямата община си изми ръцете с малката", каза тогава вече бившият главен архигект на район "Триадица" и изрази учудване, че името му е споменато на пресконференция на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Валентин Граматиков е дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. В същото висше учебно заведение е бил и преподавател. Завършил е Военната академия „Георги Стойков Раковски“ в София. Притежава и образователно квалификационна степен „магистър“ по финанси от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във