Банкеръ Daily

Гълъб Донев:

Държавата ще отпусне средства за пострадалите от наводненията

Държавата ще отпусне средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в Карловско. Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев на брифинг пред журналисти. Донев е в село Каравелово, пострадало от наводненията миналата седмица.  

Намираме се в етапа, в който всички усилия и средства на държавата са впрегнати, за да бъдат възстановени домовете на хората и инфраструктурата, съобщи Гълъб Донев. По думите му освен финансови средства, ще бъдат осигурени и строителни материали за възстановяване на нанесените щети. 

Продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили в дейностите по отстраняването на последиците от наводненията в Община Карлово, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Деветдесет и пет военнослужещи ще разчистват инфраструктура и сгради в три населени места днес. В селата Каравелово и Слатина продължават да работят 46 военнослужещи със специализирана техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада. В село Богдан 49 военнослужещи от двете авиобази - в Граф Игнатиево и Крумово, ще отстраняват щети от наводнението.

Общ ръководител на дейностите на военнослужещите е бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Facebook logo
Бъдете с нас и във