Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Държавата ще каже "не" на увеличението на цената на водата

Държавата ще гласува „против” увеличението на цената на водата. Това обяви регионалният министър Петя Аврамова пред Нова телевизия.

"КЕВР има законово право да предлага промени в цените, но такива не са задължителни. Решенията се вземат на Общото събрание на съдружниците, а държавата е такъв с 51%. Прокуристът на ВиК - Перник няма да вдигне цената", успокои Аврамова и бе категорична, че няма регламентирано изтичане на вода към промишлени предприятия в Перник, а МРРБ ще заплати подмяната на разваления кран, през който изтичала вода. Той подава такава на два квартала и на предприятието „Стомана”. В момента през този кран се подава вода за питейно-битови нужди за промишлената зона. Имахме намерение подмяната на стане в понеделник.

Министърът уточни, че притокът в язовир "Студена" през миналата година е бил 41 милиона литра, а през тази - 11 милиона. Аврамова коментира и заключението на прокурор Красимира Минчева, според което тя и министърът на околната среда и водите трябва да поемат отговорността за водната криза в Перник.

 "Прокуратурата ще получи пълна подкрепа по разследването си. От МРРБ и ВиК ще дадем пълна информация. Ако бъде установена вина, аз мога да нося отговорност. Ако Борисов поиска моята оставка, аз мога да я подам", коментира тя. 

Според нея обявяването на бедствено положение в града щяло да позволи да бъдат съкратени сроковете за действия по предприетите мерки за борба с водната криза. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във