Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Държавата отпуска 13,5 млн. лв. на пострадали от бедствия райони

Правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи в общ размер 13 484 783 лв. за изпълнение на дейности по предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

Средствата ще покрият извършени непредвидени разходи от администрациите за преодоляване на щетите от активизирали се свлачища, големи пожари, наводнения, бури, градушки, снегонавявания, срутвания, както и за неутрализиране на боеприпаси, открити извън полигоните на Българската армия.

Целевите разходи са предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет и ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет.

В края на октомври няколко бургаски села бяха потопени след поройни дъждове. Жертви, изчезнали хора, язовири със скъсани стени, преливащи реки - това бяха резултатите от наводненията. Това беше поредната криза с наводнения и загинали хора за последните няколко години в страната. През 2014 г. отново в Бургаско имаше жертви заради изобилни валежи, а същата година се случи и наводнението във варненския квартал "Аспарухово", както и опустошителното наводнение в Мизия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във