Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Държавата капитулира пред протестиращите инструктори, отменят спорната наредба

Държавата отмени новите текстове за шофьорските курсове по искане на автоинструкторите, които във вторник (14 януари) блокираха за 4 часа центъра на София. 

Бе постигнато съгласие, че нова работна група ще обсъжда часовете по кормуване и обучението на водачите. Автоинструктори сами ще решат кой да е в групата, която започва работа до края на месеца.

 "Тази група ще има разширени задачи, които са свързани с това да се уточни какъв трябва да е изпитът, какво трябва да е обучението, какви да са необходимите мерки – много по-широко, извън провеждането на обучението и контрола върху обучението. Да работим и в контекста на новото законодателство, което предстои да се подготвя във връзка с решението на Министерски съвет за нов Закон за движение по пътищата“, председателят на Държавната агенция по пътна безопасност Малина Крумова.

Автоинструкторите изказаха недоволство заради увеличаването на часовете за кормуване на курсистите.

В Министерството на транспорта и в Министерство на образованието се проведоха и срещи между протестиращите и държавата.

От образователното министерство са категорични, че промените са единствено с цел да се намалят жертвите на катастрофи по пътищата.

Недоволство имаше и заради въвеждането на GPS система.

Основното им искане бе незабавно да бъде отменена заповедта на министъра на образованието и науката от 15 ноември 2019 г. за увеличение на броя на часовете по кормуване от 31 на 42.

Facebook logo
Бъдете с нас и във