Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Държавата дава 100 млн. лева за спешни ремонти на пътища

Правителството реши да отпусне 100 млн. лв. от държавния бюджет за ремонт на републиканските пътища. Работата по проектите с Агенция "Пътна инфраструктура" ще започне от днес. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг след редовното заседание на министрите.

„Средствата са за рехабилитация, ремонт, реконструкция на републиканските пътища на територията на страната, осигуряване на тяхната безопасност и сигурност. Вече се прави обективен анализ кои са отсечките с най-неотложни ремонтни дейности, които още в рамките на тази есен трябва да се извършат", обясни Нанков.

Министърът подчерта, че приоритет ще са най-натоварените пътища и тези, където ремонтите са неотложни. Такива са Околовръстният път на София, между отсечката на бул. „Ботевградско шосе“ и автомагистрала „Тракия“. На второ място ресурс ще бъде насочен към изхода на София в посока Перник – от кв. „Княжево“, през Владая до пътния възел на автомагистрала „Люлин“ преди Перник. Там предстои пълна рехабилитация на участъка, изграждане на светофарни уредби за реверсивно движение в пиковите часове – вечер в посока Перник, сутрин в посока София ще има по две ленти.  Ресурс ще бъде насочен и към пътя Варна-Златни пясъци, защото е в изключително тежко състояние.

"Ще бъдат инвестирани средства и във всички останали пътни отсечки, приоритетно в Северна България, които имат неотложната нужда от ремонтни дейности, докъдето им позволят и усилията, и финансовият ресурс от 100 млн. лв.", допълни Николай Нанков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във